Tradicionalna kafa

Posebna snaga kompanije MINGOS-COFFEE d.o.o. jeste proizvodnja domaće kafe pri čemu našim krajnjim korisnicima donosimo posebno odabrana zrna kafe pretvorena u visokokvalitetnu mješavinu mljevene kafe. Slijedeći tradicionalni način prženja kafe i ispunjavajući zahtjeve tržišta napravili smo proizvod koji čuva samo vaše trenutke uživanja u kafi. Tradicionalna domaća kafa predstavlja kulturnu baštinu svih ljubitelja kafe, a prema brojnim istraživanjima skoro da ne postoji porodica koja svoj dan ne započinje šoljicom kafe. Posmatrana kao snaga razbuđivanja, dodatna motivacija, pa čak i inspiracija, tradicija kaže da kafa donosi dobro raspoloženje i početak mnogih priča.

Riječ tradicionalna se zapravo odnosi na način pripreme kafe koji neizostavno podrazumijeva džezvu. Ovakav način pripreme datira sa arapskog poluostrva, a dolaskom Otomana na Balkan usvojena je kultura pripreme i ispijanja tradicionalne kafe. Ipak, danas postoji razlika između pripreme Turske kafe i kafe na Balkanu. Iako je džezva u obje kuhinje nezaobilazna, Turci dodaju kafu u hladnu vodi koju potom stavljaju da proključa, dok se na našim prostorima u ključalu vodu dodaje kafa. Naša MINGOS domaća kafa napravljena je tako da savršeno odgovara pripremi tradicionalne kafe.

Mingos coffee
Domaća

Mješavina mljevene kafe.
Sastojci:
• kafa Arabika
• kafa Robusta

Portfolio

Naša MINGOS Domaća kafu dostupna je u pakovanjima od 100, 200, 400 i 500 grama od kojih svako pakovanje donosi našu recepturu prženja i mljevenja kafe, te čuva netaknuti miris kafe.