Tradicionalna kafa

Posebna snaga kompanije MINGOS-COFFEE d.o.o. jeste proizvodnja domaće kafe pri čemu našim krajnjim korisnicima donosimo posebno odabrana zrna kafe pretvorena u visokokvalitetnu mješavinu mljevene kafe. Slijedeći tradicionalni način prženja kafe i ispunjavajući zahtjeve tržišta napravili smo proizvod koji čuva samo vaše trenutke uživanja u kafi. Tradicionalna domaća kafa predstavlja kulturnu baštinu svih ljubitelja kafe, a prema brojnim istraživanjima skoro da ne postoji porodica koja svoj dan ne započinje šoljicom kafe. Posmatrana kao snaga razbuđivanja, dodatna motivacija, pa čak i inspiracija, tradicija kaže da kafa donosi dobro raspoloženje i početak mnogih priča.

Riječ tradicionalna se zapravo odnosi na način pripreme kafe koji neizostavno podrazumijeva džezvu. Ovakav način pripreme datira sa arapskog poluostrva, a dolaskom Otomana na Balkan usvojena je kultura pripreme i ispijanja tradicionalne kafe. Ipak, danas postoji razlika između pripreme Turske kafe i kafe na Balkanu. Iako je džezva u obje kuhinje nezaobilazna, Turci dodaju kafu u hladnu vodi koju potom stavljaju da proključa, dok se na našim prostorima u ključalu vodu dodaje kafa. Naša MINGOS domaća kafa napravljena je tako da savršeno odgovara pripremi tradicionalne kafe.

Mingos coffee Domaća

MINGOS Domaća budi vaša sjećanja na vrijeme kada je tradicionalna kafa imala jedinstvenu recepturu.
Taj poseban okus kafe, za nova vremena, čuvamo u modernom pakovanju i pripremamo po najvišim standardima kvaliteta, ali na starinski, Domaći način.

Za generacije kojima kafa znači više, i za one koji žele da upoznaju drugačiji, pun okus, MINGOS Domaća štiti tradiciju od zaborava.

Gusta pjena u kombinaciji sa posebnom jačinom okusa postaje ritual Za svaku priču.

Mješavina mljevene kafe.
Sastojci:
• kafa Arabika
• kafa Robusta

Portfolio

Naša MINGOS Domaća kafu dostupna je u pakovanjima od 100, 200, 400 i 500 grama od kojih svako pakovanje donosi našu recepturu prženja i mljevenja kafe, te čuva netaknuti miris kafe.